Ellen Jacobs verantwoordelijke

Topsportbegeleiding geeft me de unieke kans om met experten in verschillende vakdomeinen te werken, orthopedisch chirurgen, sportartsen, trainers, diëtisten, psychologen, technici en masseurs. Deze ervaring en dit netwerk komt ik in mijn dagelijkse praktijk altijd opnieuw van pas.

 

Eigenaar Ellen Jacobs heeft 20 jaar ervaring als kinesist in orthopedie en sport. Ze heeft een master in Lichamelijke Opvoeding en een master in Kinesitherapie. Ze volgt innovaties in de medisch wereld op de voet. Dit maakt haar aanpak efficiënt, evidence-based en resultaatgericht. Haar motto: Train smart! Dankzij haar studies LO integreert ze trainingsleer en coaching in haar revalidatie.

Sneller revalideren is niet altijd zwaarder trainen. Ik geloof heel sterk in bewegen om te genezen maar met respect voor weefselherstel en biomechanica.

Technieken

  • MAT (muscle activiation technique)
  • Medical Exercise Therapy
  • Kinesio-taping
  • dry-needling
  • massage
  • functional screening volgens Spartanova, FMA

Ze behaalde ook een TPI level 1 in Golf.
Interesses: zeilen, toerskiën, lopen, fietsen, zwemmen

Referenties

Ballet Van Vlaanderen, Belgisch Zwemteam, Belgisch kunstschaatsen, Nationaal Team Baseball, Belgische Boksfederatie, Atriac

Kinesist bij Team Belgium en BOIC en in die hoedanigheid betrokken bij training en blessurepreventie van elite atleten en aanwezig op belangrijke wedstrijden: EK, WK, Olympische Spelen Rio, Pyongchang en Tokio voor verschillende sporten.