Ellen Jacobs verantwoordelijke

Topsportbegeleiding geeft me de unieke kans om met experten in verschillende vakdomeinen te werken, orthopedisch chirurgen, sportartsen, trainers, diëtisten, psychologen, technici en masseurs. Deze ervaring en dit netwerk komt ik in mijn dagelijkse praktijk altijd opnieuw van pas.

 

Eigenaar Ellen Jacobs heeft 20 jaar ervaring als kinesist in orthopedie en sport. Ze heeft een master in Lichamelijke Opvoeding en een master in Kinesitherapie. Ze volgt innovaties in de medisch wereld op de voet. Dit maakt haar aanpak efficiënt, evidence-based en resultaatgericht. Haar motto: Train smart! Dankzij haar studies LO integreert ze trainingsleer en coaching in haar revalidatie.

Sneller revalideren is niet altijd zwaarder trainen. Ik geloof heel sterk in bewegen om te genezen maar met respect voor weefselherstel en biomechanica.

Technieken

  • MAT (muscle activiation technique)
  • Medical Exercise Therapy
  • Kinesio-taping
  • dry-needling
  • functional screening volgens Hylyght, FMA,…

Ze behaalde ook een TPI level 1 in Golf, trainer A Zeilen, intitiator Windsurfen en Snowboard
Interesses: zeilen, toerskiën, lopen, fietsen, zwemmen

Referenties

Ballet Van Vlaanderen, Brabo, Belgisch kunstschaatsfederatie, Nationaal Team Baseball, Belgische Boksfederatie, Atriac, Belgische Bob- en skeletonfederatie

Kinesist bij Team Belgium en BOIC en in die hoedanigheid betrokken bij training en blessurepreventie van elite atleten en begeleiding op belangrijke wedstrijden. Met een deelname aan 4 Olympische Spelen als lid van het medische team: Rio 2016, Pyongchang 2018, Tokio 2020 en Beijing 2022 voor verschillende sporten.