Lies Van de Voorde

Lies is een gepassioneerd sportwetenschapper, kinesitherapeut en manueel therapeut gespecialiseerd in hardloopbiomechanica en uithoudingssporten. Ze past de meest recente wetenschappelijke inzichten toe in haar dagelijkse praktijk waar ze sporters van alle niveaus met veel plezier begeleidt, van beginner tot Olympiër. Haar academische en didactische kwaliteiten stellen haar in staat om de onderliggende mechanica en trainingsprincipes duidelijk uit te leggen en zo jouw inzicht en therapietrouw te verhogen.

Voor volgende zaken kan je bij Lies terecht:

  • Het voorkomen en behandelen van loop-, fiets- en zwemgerelateerde klachten. Pre- en postoperatieve revalidatie in functie van jouw sporthervatting.
  • Specifieke revalidatie en fysieke preparatie voor boardsporten: golf- en windsurfen, stand up paddle-, wake- en snowboarden.
  • Fiets- en loopbegeleiding: van een basis consultatie tot wetenschappelijk onderbouwde testen en en trainingsschema’s. Testing gebeurt met INSCYD. Dit is een atletische prestatiesoftware die duurprestaties analyseert. Met de INSCYD Power Performance Decoder test kunnen alle relevante fysiologische componenten gemeten worden met een vermogensmeter of smarttrainer (bij fietsen) of een GPS-horloge (bij hardlopen).

Met meer dan tien jaar ervaring in verschillende sportdisciplines, is Lies een experte in het begeleiden van sporters van elk niveau. Ze heeft gewerkt als surfcoach (ISA surf & SUP coach), conditietrainer bij de Koninklijke Belgische Hockeybond (KBHB) en Braxgata hockeyclub, ligatrainer afstandslopen in de topsportschool atletiek (VAL) en krachttrainer van de Brabo kernploeg zwemmen. Sinds 2023 is ze ook actief als loopspecialiste bij ATRIAC duatlon- en triatlonclub Antwerpen en hoofdkinesitherapeut van de Belgian Hammers (Belgian Triathlon).

Naast het werk is Lies te vinden in of op het water, op de mountainbike of al lopend, afhankelijk wat moeder natuur voorschotelt. Ze staat jou graag bij in je volgende sportieve uitdaging en deelt graag haar tips en tricks.

Voor meer info, neem contact op via lies@ellenjacobs.be

Lies Van de Voorde